Reconstructiespr_reconstructies
Pax Romana maakt zoveel mogelijk materialen zelf. Sommige materialen zijn te gecompliceerd om zelf te maken en worden in samenwerking met specialisten gemaakt. Soms worden ook materialen gekocht, om daarna bijgewerkt en aangepast te worden naar voorbeeld van archeologische vondsten of historische afbeeldingen.

Het maken van de vele materialen heeft nogal wat voeten in de aarde, vaak kost het vele uren om het gewenste resultaat te bereiken. Wil men bijvoorbeeld een maliƫnkolder maken, dan zal rekening moeten worden gehouden met enkele maanden tot een half jaar tijd om die te maken.

Voordat nieuwe materialen worden gemaakt, wordt bekeken wat er bekend is vanuit historische en archeologische bronnen. Materialen waar geen bewijs of aanwijzingen van historisch gebruik van zijn worden vermeden. Anderzijds wordt nieuwe archeologische informatie zoveel mogelijk gebruikt om nieuwe materialen te maken, maar ook om de huidige materialen aan te passen. Om dit mogelijk te maken heeft Pax Romana niet alleen drie archeologen als verenigingslid, maar houdt zij ook een nauw contact met archeologen in binnen- en buitenland.

Door middel van ‘experimentele archeologie’ wordt de kennis van archeologische materialen op de proef gesteld. Replica’s van deze materialen worden door Pax Romana gebruikt en beoordeeld of de wetenschappelijke interpretatie ervan klopt.

Scroll naar boven